Co dělají bobisté na jaře

  • 03 Kvě, 2017
  • bobadmin

Sezona 2016/2017 byla mimořádně dlouhá a náročná. Pro většinu odpočinkový měsíc duben je pryč a bobisté se postupně vrací na ovály a pod činky. Jak to vypadá v české bobové repre na počátku přípravy na olympijskou Koreu 2018 se dozvíte v následujících řádcích.

Pilot Jan Vrba uvádí: „Měsíční pauza po celkem vyčerpávající sezóně utekla rychle. Trénink je zatím nenáročný, spíš je to příprava na trénink mnohem náročnější – jsem zvědavý, co si na nás Kupča letos přichystal.“.

Náš aktuálně nejlepší brzdař, a přes léto vynikající atlet – dálkař a vícebojař – Kuba Nosek, do přípravy na sezonu naopak vletěl po hlavě: „První soustředění ve slunném Španělsku ve znamení objemu jak na letní, tak stejně jako loni i na bobovou sezónu. Síla roste a díky pravidelným tréninkům v zimě jsem tolik výkonnostně nespadl jako v předchozích sezónách, vypadá to na formu na celý víceboj. A tak se první soustředění vydařilo, je znát výkonnostní progres od loňska a doufejme, že se letos budeme mít na co koukat 🙂 Počasí super – většinou azuro a teploty od 20 do 30 st.“. A Kubův atletický trenér Petr Šarapatka ještě doplnil: „Posílám přehled o absolutním nárůstu výkonnosti u Kuby – poprvé je vidět, že díky trenéru Kupczikovi nemusíme po bobové sezoně začínat z totální nuly a na to, že Kubovi je 27 let je ten meziroční posun až sci-fi.“.

Asi největším dubnovým dříčem se jeví do tohoto roku stálice juniorské reprezentace Kopřiva, který k uplynulým týdnům tréninku prohlašuje: „Po zimě jsem moc volno neužíval a jako formu odpočinku zvolil častější návštěvu posilovny. Dva měsíce silového objemu snad poslouží jaké dobrý základ pro vylepšení mých osobních silových výkonů. Od května už do tréninku zařazuji atletické tréninky a v posilovně postupně přecházím k čistě silovému tréninku.“

Asi nejstručnější byl v komentáři přípravy úřadující mistr světa z letního MS 2016 ve dvojkách Kuba Havlín: „Dřepuju a dřepuju.“.

A že následující sezona bude náročná a vyžaduje si důkladnou přípravu i podpůrného týmu, dokazuje sám předseda Bohman, který hned z kraje dubna absolvoval po náročné, téměř 2,5leté přípravě svůj první maraton s převýšením okolo 900 metrů, a to v čase lehce přes 4:30.

Přejme tedy celému CZE BOB TEAMu v následujících zhruba 280 dnech mnoho zdaru!